Αρχείο Δράσεων

Συναυλία ισπανικής μουσικής
La maja de Goya
Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα.

Περισσότερα...

Το Τελλόγλειο θα παραμείνει κλειστό στις  24, 25 ,26 και 31 Δεκεμβρίου, καθώς και την 1η και 2η μέρα της νέας χρονιάς.

Το Τελλόγλειο εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων σας υπενθυμίζει πως συνεχίζονται μέχρι τις 29 Ιανουαρίου η μεγάλη διπλή έκθεση Goya και Beethoven, καθώς και η έκθεση για τη Φουστάτη.
Στην έκθεση «Ο Goya στο Τελλόγλειο. Ο ύπνος της λογικής γεννά τέρατα»  παρουσιάζονται  τέσσερις πλήρεις σειρές με 211 χαρακτικά του μεγάλου Ισπανού δημιουργού  που προέρχονται από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου. Επίσης, στην έκθεση φιλοξενούνται έξι ελαιογραφίες από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Bilbao,  καθώς και υλικό από γαλλικές εφημερίδες και περιοδικά από το Αρχείο Σπητέρη  του Τελλογλείου.  Παράλληλα η έκθεση πλαισιώνεται από τον πίνακα «Η ομπρέλα» -αντίγραφο έργο του Goya- του Λουκά Βενετούλια,  ενώ συμμετέχουν με έργα τους 60 φοιτητές  και η Ομάδα ΝΟ EGO του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Περισσότερα...

 

Συναυλία βραβευμένων του διαγωνισμού  
«Bachauer Junior»,  μεθαύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Τελλόγλειο

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και το  Διεθνές Μουσικό Σωματείο «Gina Bachauer» συνδιοργανώνουν εορταστική μουσική συναυλία με τους βραβευμένους υποτρόφους του ειδικού προγράμματος υποτροφιών «Bachauer-Junior» για μουσικούς έως 18 ετών.

Περισσότερα...

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είσοδος ελεύθερη

Θεατρική παράσταση  τα «Τέσσερα πρόσωπα του Goya»  με  τον  Παύλο Δανελάτο,

την  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Τελλόγλειο.

Δραματοποιημένη ανάγνωση του κειμένου του Dominigue Jamet .  Στην παρουσίαση συμμετέχει ο Χρήστος Αλαβέρας.

 

Περισσότερα...

 

Με το βιβλίο «Διαχρονικές Δημιουργίες» της Κλειώς Δημητριάδου – Νάτση που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το βράδυ, στο Τελλόγλειο, εγκαινιάζεται η εκδοτική δραστηριότητα του Εκδοτικού Οίκου Α.Π.Θ.

Την  εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

Περισσότερα...

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, η θεατρική παράσταση για παιδιά «Ο Ποιητιτής» από την  ομάδα Σκοινί-Κορδόνι.

 «Ο Ποιητιτής» και αυτήν την Κυριακή ρωτάει συνέχεια «Τι;» στο Τελλόγλειο.
 «Ο Ποιητιτής» είναι  ένας παραμυθάς που μιλάει με αστεία ρίμα και ρωτάει, ενώ μας αφηγείται την  ιστορία της Ολίνας, μίας πριγκίπισσας που δε φερόταν με αγάπη και σεβασμό στο λαό της και έτσι κατέληξε να περιπλανιέται στο δάσος με μόνη παρέα το γελωτοποιό της. Στο δάσος, όμως, η Ολίνα δεν έχει καμία εξουσία. Εκεί κυβερνούν τα δυσαρεστημένα με την ανθρώπινη συμπεριφορά ζώα. Θα καταφέρει να αλλάξει τους κακούς της τρόπους; Θα πείσει τους ανθρώπους και τα ζώα πως της αξίζει να κυβερνά;

Το οικολογικό παραμύθι της Λένας Πετροπούλου «Ο Ποιητιτής» που δίνει έμφαση στις αξίες της συνεργασίας, της φιλίας, της ευγένειας, της αγάπης και της δικαιοσύνης ανεβαίνει από την ομάδα παιδικού θεάτρου Σκοινί-Κορδόνι, για δεύτερη φορά, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου.

Περισσότερα...

 

Εορταστική μουσική συναυλία στο Τελλόγλειο από τους βραβευμένους του «Bachauer-Junior» , την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011, στις 7 το βράδυ.
Συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Με μια εορταστική μουσική συναυλία στο Τελλόγλειο από τους βραβευμένους υποτρόφους ολοκληρώνεται το ειδικό πρόγραμμα  υποτροφιών «Bachauer-Junior» για μουσικούς έως 18 ετών..

Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011, στις 7 το βράδυ, και συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Περισσότερα...

 

Θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο «Ο Ποιητιτής»  από την  ομάδα Σκοινί-Κορδόνι,
την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι, στο Τελλόγλειο.

 

Το οικολογικό παραμύθι της Λένας Πετροπούλου «Ο Ποιητιτής» που δίνει έμφαση στις αξίες της συνεργασίας, της φιλίας, της ευγένειας, της αγάπης και της δικαιοσύνης ανεβαίνει από την ομάδα παιδικού θεάτρου Σκοινί-Κορδόνι, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Τελλόγλειο.

Περισσότερα...

Μουσικοθεατρική παράσταση στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου
Eπάνω μένει ο Μπετόβεν
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του Μπετόβεν για μικρούς και μεγάλους
5,6 και 12 Δεκεμβρίου 2011

Περισσότερα...

Η performance με τίτλο «proyecto para Goya»  στις 7 και 14 Δεκεμβρίου   

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης χαρακτικών Goya, το Τελλόγλειο φιλοξενεί για δυο βραδιές το Δεκέμβριο την ομάδα χορού Vis Motrix η οποία θα παρουσιάσει την performance με τίτλο « proyecto para Goya».  
Πρόκειται για μια «συνομιλία» με τα χαρακτικά του μεγάλου Ισπανού δημιουργού που εκτίθενται στο Τελλόγλειο, τα οποία και αποτελούν σημείο εκκίνησης για δράση, λόγο και χορό. Η performance θα παρουσιαστεί στο Τελλόγλειο την Τετάρτη 7/12 και την Τετάρτη 14/12 στις 7 το βράδυ.
Υπενθυμίζεται πως η έκθεση «Ο Goya στο Τελλόγλειο» θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου.  

Περισσότερα...

Το Studio Flamenco Pellizco «ξεδιπλώνει» την ομορφιά του flamenco σε μια ανοιχτή παράσταση χορού με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο Τελλόγλειο με τις χορογράφους Νιόβη Μπένου και Φλώρα Τσουκαλά.

Περισσότερα...

Θεατρική παράσταση στο Τελλόγλειο
Pinter: In Other Rooms
από το “Pinter Centre” του Goldsmiths College
του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
από αύριο 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2011
στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
 
*Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Περισσότερα...

 

Κλασική μουσική της Ανατολικής Μεσογείου & Ελληνικός Λαϊκός Μουσικός Πολιτισμός
στη συναυλία της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου,
στις 7.30 μ.μ. στο Τελλόγλειο

Περισσότερα...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 «Τα Παραμύθια στις Βαλίτσες», Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι

Τέσσερα παραμύθια που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών φέρνει η ομάδα Hocus Pocus και αυτήν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Τελλόγλειο. Πρόκειται για τη θεατρική παράσταση για παιδιά «Τα Παραμύθια στις Βαλίτσες».

Περισσότερα...

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ  25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Συνεχίζονται οι εγγραφές μέχρι τις 25 Νοεμβρίου για το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων «Εκτέλεση – μια προσέγγιση της ανθρώπινης επιθετικότητας» που δημιουργείται στο Τελλόγλειο με αφορμή την έκθεση Goya.

Περισσότερα...

ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουν τη διπλή έκθεση «Goya & Beethoven στο Τελλόγλειο» θα έχουν αύριο το απόγευμα οι επισκέπτες του Τελλογλείου. Η Γραμματέας του ΔΣ του Τελλογλείου, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης Α.Π.Θ. και γενική υπεύθυνη της έκθεσης Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά κι ο επιμελητής της έκθεσης Goya εκ μέρους του Τελλογλείου δρ Παναγιώτης Μπίκας θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες στους χώρους του μουσείου. Η ξενάγηση γίνεται δωρεάν και αρχίζει στις 6 μ.μ.

Περισσότερα...

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Συνεχίζονται οι εγγραφές μέχρι τις 21 Νοεμβρίου για το Eργαστήρι Κεραμικής Ενηλίκων «Προσεγγίζοντας τον ισλαμικό πολιτισμό μέσω της κεραμικής τέχνης», που πραγματοποιείται στο Τελλόγλειο στο πλαίσιο της έκθεσης «Θραύσματα και σπαράγματα από τη Φουστάτη».

Περισσότερα...

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ IGOR PETRIN – ΕΤΟΣ LISZT

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του Franz Liszt το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. φιλοξενεί τον Igor Petrin, ο οποίος δίνει ρεσιτάλ πιάνου τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ. Το ρεσιτάλ του κ. Petrin αποτελεί το δεύτερο μουσικό αφιέρωμα στο μεγάλο Ούγγρο συνθέτη.

Περισσότερα...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Hocus Pocus - «Τα Παραμύθια στις Βαλίτσες»

«Τα Παραμύθια στις Βαλίτσες» φτάνουν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Τελλόγλειο. Πρόκειται για τέσσερα παραμύθια που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών σε δύο παραστάσεις το Νοέμβριο -η δεύτερη, στις 20 του μήνα, την ίδια ώρα- στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου.

Περισσότερα...

Ειδική προβολή
«VOYAGES» του Εμάνουελ Φίνκιελ
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011, 12:00 το μεσημέρι
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μ. Ανδρόνικος)

Περισσότερα...

ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ONLINE

Έχουμε 676 επισκέπτες συνδεδεμένους