Ημερίδα για τον Ludwig van Beethoven συνδιοργανώνουν το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου,  στο Τελλόγλειο.
Τίτλος ημερίδας: «Με αφορμή μια έκθεση». Πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Ο Beethoven στο Τελλόγλειο»,
που φιλοξενείται στο μουσείο μέχρι τις 29 Ιανουαρίου.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

00

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδα για τον Ludwig van Beethoven

Ημερίδα για τον κορυφαίο Γερμανό συνθέτη της κλασικής μουσικής Ludwig van Beethoven (1770-1827) συνδιοργανώνουν το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στο Τελλόγλειο. Ο τίτλος της ημερίδας είναι «Με αφορμή μια έκθεση» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Ο Beethoven στο Τελλόγλειο», που φιλοξενείται στο μουσείο μέχρι τις 29 Ιανουαρίου.

Στην ημερίδα, η οποία θα αρχίσει στη 1 μετά το μεσημέρι, δέκα επιστήμονες και ειδικοί, η Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά, ο Michael Ladenburger, η Εύα Νίκα – Σαμψών, ο Κώστας Τσούγκρας, ο Θανάσης Τρικούπης, η Μαρία Αλεξάνδρου, ο Κώστας Χάρδας, ο Ιωάννης Φούλιας, ο Γιώργος Σακαλλιέρος και ο Νίκος Μαλιάρας, θα προσεγγίσουν με εισηγήσεις τους το κεφάλαιο «Beethoven» στη μουσική τέχνη με αφορμή την έκθεση στο Τελλόγλειο. Στη συνέχεια, στις 8 το βράδυ, θα δοθεί συναυλία μουσικής δωματίου με έργα Beethoven από τον Όμηρο Γιαβρούμη (βιολί), τη Θεοδώρα Παναγιωτίδου (τσέλο) και το Θανάση Τρικούπη (πιάνο).

Στη διάρκεια της ημερίδας θα ανακοινωθεί επίσης η Υποτροφία Ελένης Λαζαρίδη, προσφορά στο Τελλόγλειο  Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Υπενθυμίζεται πως το Τελλόγλειο παρουσιάζει παρτιτούρες, επιστολές, χειρόγραφα μεταξύ αυτών και το διάσημο αντίγραφο της Ηρωικής Συμφωνίας, αφιερωμένο στο Ναπολέοντα Βοναπάρτη,  καθώς και ένα από τα ακουστικά του τιτάνα της κλασικής μουσικής. Σημειώνεται πως τα εκθέματα προέρχονται από το Beethoven - Ηaus της Βόννης.

pdfΣύντομο βιογραφικό σημείωμα Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

pdfΠρόγραμμα

01

02

03

04

 

ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ONLINE

Έχουμε 498 επισκέπτες συνδεδεμένους