Συναυλία βραβευμένων του διαγωνισμού  
«Bachauer Junior»,  μεθαύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Τελλόγλειο

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και το  Διεθνές Μουσικό Σωματείο «Gina Bachauer» συνδιοργανώνουν εορταστική μουσική συναυλία με τους βραβευμένους υποτρόφους του ειδικού προγράμματος υποτροφιών «Bachauer-Junior» για μουσικούς έως 18 ετών.


Με την εορταστική μουσική συναυλία που θα δοθεί, μεθαύριο,  Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011, στις 7 το βράδυ στο Τελλόγλειο, ολοκληρώνεται το ειδικό πρόγραμμα. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη με προσκλήσεις -τηλ. 2310247111- λόγω των περιορισμένων θέσεων στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου. Σημειώνεται πως παράλληλα με τις ετήσιες υποτροφίες για νέους Έλληνες μουσικούς που σπουδάζουν στο εξωτερικό, για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεθνές Μουσικό Σωματείο «Gina Bachauer» υλοποιεί το ειδικό πρόγραμμα υποτροφιών «Bachauer-Junior». Έτσι, μετά από πολύωρες ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη άνοιξη στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, επιλέχθηκαν εννέα νέοι μουσικοί, ερμηνευτές διαφόρων οργάνων, οι οποίοι βραβεύονται και συμμετέχουν στις δύο εορταστικές συναυλίες. Η πρώτη θα δοθεί στην Αθήνα, απόψε στις 7 το βράδυ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Σαρόγλειο, Ρηγίλλης 1).
gina bachauer
Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο «Gina Bachauer», που ιδρύθηκε το 1979,  έχει θέσει ως βασικούς του σκοπούς τη διατήρηση, με κάθε δυνατό μέσο,  ζωντανής της μνήμης της αξέχαστης σολίστ του πιάνου Gina Bachauer, αλλά και την υποστήριξη  με κάθε τρόπο των προικισμένων νέων μουσικών. H Gina Bachauer υπήρξε προσωπικότητα διεθνούς κύρους, υποδειγματική μουσικός που πρόσφερε βαθιά ικανοποίηση σε όσους την άκουσαν σε ρεσιτάλ και συναυλίες ή σε όσους μαθήτευσαν κοντά της.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ONLINE

Έχουμε 698 επισκέπτες συνδεδεμένους