ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είσοδος ελεύθερη

Θεατρική παράσταση  τα «Τέσσερα πρόσωπα του Goya»  με  τον  Παύλο Δανελάτο,

την  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Τελλόγλειο.

Δραματοποιημένη ανάγνωση του κειμένου του Dominigue Jamet .  Στην παρουσίαση συμμετέχει ο Χρήστος Αλαβέρας.

 

Η παρουσίαση θα γίνει με τη συμμετοχή του ζωγράφου Χρήστου Αλαβέραπου θα σχολιάζει από τη μεριά του δημιουργού τις λέξεις και τα δρώμενα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Τέσσερα πρόσωπα του Goya» με τον Παύλο Δανελάτο

 

Μια δραματοποιημένη ανάγνωση του κειμένου του Dominigue Jamet «Τέσσερα Πρόσωπα του Goya» παρουσιάζεται από τον Παύλο Δανελάτο στο Τελλόγλειο. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί -είσοδος ελεύθερη- μεθαύριο, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, και εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για την έκθεση «Ο Goya στο Τελλόγλειο».

Το κείμενο του D. Jamet «συνομιλεί»  με τις τέσσερις περιόδους στη ζωγραφική πορεία του μεγάλου ζωγράφου, τα «Καρτόν», τα «Καπρίτσιος», τις «Καταστροφές» (τα δεινά του πολέμου) και τους «Ταύρους».

Η παρουσίαση θα γίνει με τη συμμετοχή του ζωγράφου Χρήστου Αλαβέρα που θα σχολιάζει από τη μεριά του δημιουργού τις λέξεις και τα δρώμενα.


 

tessera prosopa tou goya

Υπενθυμίζεται πως στην έκθεση «Ο Goya στο Τελλόγλειο. Ο ύπνος της λογικής γεννά τέρατα» παρουσιάζονται τέσσερις πλήρεις σειρές με 211 χαρακτικά και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου. Τα χα

 

 

ρακτικά προέρχονται από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου. Επίσης, στην έκθεση φιλοξενούνται έξι ελαιογραφίες από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Bilbao, καθώς και υλικό από γαλλικές εφημερίδες και περιοδικά από το Αρχείο Σπητέρη του Τελλογλείου. Παράλληλα η έκθεση πλαισιώνεται από τον πίνακα «Η ομπρέλα» -αντίγραφο έργο του Goya- του Λουκά Βενετούλια, ενώ συμμετέχουν με έργα τους 60 σπουδαστές και η Ομάδα ΝΟ EGO του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.


Πληροφορίες: 2310 247111

 

ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ONLINE

Έχουμε 682 επισκέπτες συνδεδεμένους