Θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο «Ο Ποιητιτής»  από την  ομάδα Σκοινί-Κορδόνι,
την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι, στο Τελλόγλειο.

 

Το οικολογικό παραμύθι της Λένας Πετροπούλου «Ο Ποιητιτής» που δίνει έμφαση στις αξίες της συνεργασίας, της φιλίας, της ευγένειας, της αγάπης και της δικαιοσύνης ανεβαίνει από την ομάδα παιδικού θεάτρου Σκοινί-Κορδόνι, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Τελλόγλειο.

«Ο Ποιητιτής» είναι  ένας παραμυθάς που μιλάει με αστεία ρίμα και ρωτάει όλο «τί;», μας αφηγείται την  ιστορία της Ολίνας, μίας πριγκίπισσας που δε φερόταν με αγάπη και σεβασμό στο λαό της και έτσι κατέληξε να περιπλανιέται στο δάσος με μόνη παρέα το γελωτοποιό της. Στο δάσος, όμως, η Ολίνα δεν έχει καμία εξουσία. Εκεί κυβερνούν τα δυσαρεστημένα με την ανθρώπινη συμπεριφορά ζώα. Θα καταφέρει να αλλάξει τους κακούς της τρόπους; Θα πείσει τους ανθρώπους και τα ζώα πως της αξίζει να κυβερνά;

poititis

Η αφήγηση παραμυθιού, το σωματικό θέατρο, η παντομίμα και το ζωντανό τραγούδι αποτελούν τους βασικούς άξονες της παράστασης. Εκείνο που καθιστά την παράσταση ωστόσο ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, είναι η ενεργός συμμετοχή του κοινού, καθώς πριν από την έναρξη του έργου προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στην εξέλιξη του παραμυθιού μέσα από τη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού. Μουσικά και σωματικά μοτίβα, δανεισμοί ρόλων και ηχητικές παρεμβάσεις από το κοινό καθιστούν την παρακολούθηση της παράστασης διασκεδαστική και κερδίζουν την αμέριστη προσοχή μικρών και μεγάλων.  Συνολικά η παράσταση διαρκεί μία ώρα και είκοσι λεπτά (20΄ θεατρικό παιχνίδι / προετοιμασία και 60΄ η παράσταση).

Αξίζει να σημειωθεί πως « Ο Ποιητιτής» ταξιδεύει από την περασμένη άνοιξη με επιτυχία σε σχολικές αίθουσες, αυλές σχολείων και αίθουσες εκδηλώσεων, ενώ έχει ήδη λάβει μέρος σε καλοκαιρινά προγράμματα Δήμων και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Χορηγός επικοινωνίας  www.cooradio.gr


«Σκοινί – Κορδόνι»

H ομάδα παιδικού θεάτρου  Σκοινί- Κορδόνι με έδρα τη Θεσσαλονίκη (www.skoinikordoni.blogspot.com)  δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου από το 2006. Η ομάδα έχει συσταθεί από τους ηθοποιούς – εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού Λ. Πετροπούλου και Κ. Μελίδη.
Τα μέλη της ομάδας είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και τακτικά μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ενώ επί σειρά ετών έχουν συνεργαστεί με την Κάρμεν Ρουγγέρη, το παιδικό τμήμα της Χ.Α.Ν.Θ., το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης (ΝΟΗΣΙΣ), τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Δήμων Συκεών, Πλαγιαρίου και Χαλκηδόνας, είτε ως ηθοποιοί, είτε ως εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Παραγωγή: Κωνσταντίνος Μελίδης, Λένα Πετροπούλου (Σκοινί - Κορδόνι)
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου
Μουσική: Δημήτρης Δαλέζης, Θέμις Βελένη
Κατασκευές: Βαγγέλης Ξώνογλου, Σοφία Βούλγαρη
Γραφιστική Επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας
Παίζουν:
Λένα Πετροπούλου, Πέτρος Μαλιάρας, Γεώργιος Δερνίκας, Φανή Αραμπατζίδου, Ζωή Κατσιλέρου

ΧΡΗΣΙΜΑ
Χώρος: Αμφιθέατρο Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.
Χρόνος: Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι
Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ για τους γονείς και 5 για τα παιδιά

Πληροφορίες: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (Τηλ. 2310 991615 και 231024711).

ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ONLINE

Έχουμε 695 επισκέπτες συνδεδεμένους