Το Studio Flamenco Pellizco «ξεδιπλώνει» την ομορφιά του flamenco σε μια ανοιχτή παράσταση χορού με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο Τελλόγλειο με τις χορογράφους Νιόβη Μπένου και Φλώρα Τσουκαλά.


Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα το Studio Flamenco Pellizco παρέδωσε ένα ανοιχτό μάθημα flamenco, που φιλοξένησε και πάλι το Τελλόγλειο με αφορμή την έκθεση χαρακτικών Goya. Επρόκειτο ουσιαστικά για ένα σύντομο ταξίδι στις μελωδίες και τους ρυθμούς της Ανδαλουσίας με συνταξιδιώτες όσους ήθελαν να πάρουν μια μικρή εικόνα από τη ρυθμολογία και την κινησιολογία του συγκεκριμένου χορού. Ξεκινώντας από απλές ασκήσεις τεχνικής και τοποθέτησης του σώματος, οι δύο χορογράφοι Νιόβη Μπένου και Φλώρα Τσουκαλά έδειξαν αρχικά ρυθμικά βήματα για να καταλήξουν στο τέλος σε μια μικρή χορογραφία.

flora-niovi

 

Βιογραφικό σχολής

Το Studio Flamenco Pellizco λειτουργεί από τον Οκτώβρη του 2009 με  ιδρύτριες τις Νιόβη Μπένου και Φλώρα Τσουκαλά, οι οποίες μετά από πολυετή φοίτηση στη Σεβίλλη Ανδαλουσίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το νέο χώρο με στόχο τη διάδοση του χορού flamenco. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τον ιδιαίτερο αυτό χορό της Ανδαλουσίας. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μαθήματα χορογραφίας, ρυθμού και τεχνικής και να συμμετάσχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις του studio (σεμινάρια,, προβολές, fiestas flamencas, παραστάσεις) με σκοπό την εξοικείωση με την τέχνη του flamenco. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο ιδρύτριες συνεχίζουν παράλληλα την ενεργή πορεία τους ως χορεύτριες, πραγματοποιώντας εμφανίσεις εντός και εκτός πόλης με τα μουσικά σχήματα  Motel Selenik, Cadenas, Caja Secreta.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ONLINE

Έχουμε 701 επισκέπτες συνδεδεμένους