Θεατρική παράσταση στο Τελλόγλειο
Pinter: In Other Rooms
από το “Pinter Centre” του Goldsmiths College
του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
από αύριο 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2011
στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
 
*Περιορισμένος αριθμός θέσεων

 

Θεσσαλονίκη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Pinter: In Other Rooms

από το “Pinter Centre” του Goldsmiths College

του Πανεπιστημίου του Λονδίνου

από αύριο 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2011

στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

 

Η παράσταση Pinter: In Other Rooms από το “Pinter Centre” του Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου «μετακομίζει» από αύριο για τρεις μοναδικές βραδιές στο Τελλόγλειο. Η παράσταση αποτελείται από επτά μονόπρακτα του Νομπελίστα Harold Pinter, ο οποίος κατατάσσεται στους σημαντικότερους βρετανούς μεταπολεμικούς θεατρικούς συγγραφείς. Πρόκειται για συρραφή των έργων του Party Time, The Examination, Press Conference, Mountain Language, Night, Victoria Station, A New World Order, την οποία έχει επιμεληθεί ο Robert Gordon, και τα οποία παρουσιάζονται σε ενιαία παράσταση.

in other rommsposter

Η πρωτοβουλία για την υλοποίηση της παράστασης ανήκει στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., ενώ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των πρυτανικών αρχών του Α.Π.Θ. και με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου.

Η παράσταση θα μεταφέρει τους θεατές στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των παραπάνω θεατρικών έργων, μετατρέποντας γιορτινές συναντήσεις σε μυστικούς χώρους ανάκρισης και βασανιστηρίων ή σε προσωπικούς χώρους, όπου οι διάλογοι εναλλάσσουν το εύθυμο με το μακάβριο, το παράλογο με το σοκαριστικό. Σκοπός της παράστασης είναι να φέρει τους θεατές σε επαφή με σημαντικές πτυχές του πιντερικού έργου, που μέχρι σήμερα ήταν γνωστές κυρίως στον κύκλο των μελετητών του συγγραφέα, αποκαλύπτοντας έτσι κάποια από τα μικρά του αριστουργήματα (Party Time, Victoria Station, The Examination, Night), τα οποία έχουν σπάνια παρουσιαστεί εκτός των πανεπιστημιακών τειχών. Κάποια μάλιστα από αυτά είναι έργα της ύστερης περιόδου της ζωής του που σπάνια έχουν παιχτεί εκτός Λονδίνου.

Η παράσταση Pinter: In Other Rooms είναι μέρος του ερευνητικού προγράμματος «Beyond the Linear Narrative («Πέρα από τη γραμμική αφήγηση») του Pinter Centre και επιχορηγείται από το «Συμβούλιο Έρευνας Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών» AHRC (Arts and Humanities Research Council).

Το Pinter Centre, κέντρο έρευνας για την τέχνη του θεάματος και της δημιουργικής γραφής, λειτουργεί στο πλαίσιο του Κολλεγίου Goldsmiths (University of London) ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2003 με επίτιμο πρόεδρο τον ίδιο τον Harold Pinter. Το Κέντρο έχει στόχο να προωθεί όλες τις πτυχές της θεωρίας και της πρακτικής του θεάματος και της δημιουργικής γραφής. Το ερευνητικό κέντρο Pinter Centre ασχολείται κυρίως με μετα-αποικιοκρατική λογοτεχνία και θεάματα όπως επίσης και με τη λογοτεχνία και θεάματα της διασποράς και τους τρόπους με τους οποίους η σύγχρονη καλλιτεχνία διαμορφώνει νέες φόρμες για να ανταποκριθεί στην πολυπολιτισμική διάσταση του κόσμου στον οποίο ζούμε. Το Κέντρο επίσης εστιάζει το ενδιαφέρον του σε ζητήματα φύλου και στην έρευνα πάνω στο σώμα και την αναπαράστασή του.

 

Στρογγυλό Τραπέζι

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι μεθαύριο, Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. για το έργο του Harold Pinter, το οποίο θα συντονίζει η Ελισάβετ Σακελλαρίδου, θεατρολόγος, καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ και θα συμμετέχουν με σύντομες ανακοινώσεις οι: Robert Gordon, σκηνοθέτης της παράστασης, Ελισάβετ Σακελλαρίδου, Τόνια Τσαμούρη, θεατρολόγος και Ξένια Αηδονοπούλου, θεατρολόγος, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό στην οποία θα υπάρχει διερμηνέας εάν χρειαστεί. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 in other rooms1

in other rooms2

in other rooms4

Ταυτότητα της παράστασης

 

Σκηνοθέτες: Robert Gordon & David Peimer

Βοηθός σκηνοθέτη: Julia Stenton

Επιμέλεια κειμένου: Robert Gordon

Παραγωγή: Neil Franklin

Οργάνωση παραγωγής: Georgina Ratnatunga

Εκτέλεση παραγωγής: Guillermo Prieto

Παίζουν: Jonathan Stephenson, Tim Hayward, Hannah-Jane Pawsey, Sinead Beary, Chloe Lewis, Jessica Butcher, Neil John Gibson, Finnigan Morris

 

ΧΡΗΣΙΜΑ

 

Παραστάσεις: 25-27 Νοεμβρίου 2011

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 και

Κυριακή στις 19:00

Χώρος: Εκθεσιακός χώρος του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α

Εισιτήρια:                15€          Γενική είσοδος

                                7€            Μειωμένο – νεανικό για άτομα έως 32 ετών

Ελεύθερη είσοδος για τους φοιτητές των Τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Θεάτρου Α.Π.Θ.

Πληροφορίες: 2310247111 και 2310991610

*Η παράσταση είναι στα αγγλικά χωρίς μετάφραση

**Περιορισμένος αριθμός θέσεων

ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ONLINE

Έχουμε 679 επισκέπτες συνδεδεμένους