3 + 1 εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα στο Τελλόγλειο

december last2011 01Η ομάδα χορού Vis Motrix στο Τελλόγλειο
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης χαρακτικών Goya, το Τελλόγλειο φιλοξενεί για άλλη μια βραδιά την ομάδα χορού Vis Motrix η οποία θα παρουσιάσει την performance με τίτλο « proyecto para Goya».  Πρόκειται για μια «συνομιλία» με τα χαρακτικά του μεγάλου Ισπανού δημιουργού που εκτίθενται στο Τελλόγλειο, τα οποία και αποτελούν σημείο εκκίνησης για δράση, λόγο και χορό. Η performance θα παρουσιαστεί στο Τελλόγλειο  αύριο, Τετάρτη 14/12 στις 7.30  το βράδυ.  Χορηγός επικοινωνίας: www.cooradio.gr. Υπενθυμίζεται πως η έκθεση «Ο Goya στο Τελλόγλειο» θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ιδέα – σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γεράρδος
Χορογραφία: Κωνσταντίνος Γεράρδος σε συνεργασία με τους χορευτές της ομάδας
Επιμέλεια κοστουμιών: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Επιμέλεια μουσικής: Κωνσταντίνος Γεράρδος
Χορεύουν: Κωνσταντίνος Γεράρδος,  Ελένη Γκιούρα,  Κατερίνα Παπαγεωργίου,  Πέπη Κέη,  Ιωάννα  Μήτσικα,  Έλενα Τζανάβαλου,  Γεύση Τουρούτογλου, Δάφνη Στριγγάρη, Στέλλα Μαστοροστέριου, Κωνσταντίνος Παπανικολάου.
 ΧΡΗΣΙΜΑ
Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ (γενική είσοδος) και 5 ευρώ (νεανικό εισιτήριο για άτομα μέχρι 32 ετών).  Πληροφορίες στα τηλέφωνα 231024711 και 2310991615

 

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Τελλόγλειο
december last2011 02Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στη διπλή έκθεση «Ο Goya και ο Beethoven στο Τελλόγλειο».  Αύριο, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. οι επισκέπτες του Τελλογλείου θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν δωρεάν στα μοναδικά εκθέματα που φιλοξενούνται στο Τελλόγλειο μέχρι στις 29 Ιανουαρίου 2012.
Τις δωρεάν ξεναγήσεις κάνουν η Γραμματέας του ΔΣ του Τελλογλείου, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης Α.Π.Θ. και γενική υπεύθυνη της έκθεσης Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά κι ο επιμελητής της έκθεσης Goya εκ μέρους του Τελλογλείου δρ Παναγιώτης Μπίκας. Η επόμενη δωρεάν ξενάγηση θα γίνει την Τετάρτη 18/1 στις 6 μ.μ. Υπενθυμίζεται πως η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ. Η ελεύθερη είσοδος  ισχύει για όλους τους φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικά για φέτος, η πλήρης ατέλεια ισχύει για τους ανέργους, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ενώ μειωμένο κατά 50% είναι το αντίτιμο για τους νέους μέχρι 32 ετών.

december last2011 03

 


«Διαχρονικές Δημιουργίες» της Κλειώς Δημητριάδου – Νάτση


december last2011 04Με το βιβλίο «Διαχρονικές Δημιουργίες» της Κλειώς Δημητριάδου – Νάτση που θα παρουσιαστεί μεθαύριο, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το βράδυ, στο Τελλόγλειο, εγκαινιάζεται η εκδοτική δραστηριότητα του Εκδοτικού Οίκου Α.Π.Θ.
Στην εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., θα μιλήσουν ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Γιάννης Μυλόπουλος, ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης και κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., Μιλτιάδης Παπανικολάου, ο αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και επιμελητής του βιβλίου, Γιώργος Διαμαντόπουλος και η ιστορικός, κριτικός Τέχνης, προϊσταμένη πολιτιστικών και εικαστικών εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Καπλάνη – Κοκκίνη. Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με χαιρετισμό της ζωγράφου Κλειώς Δημητριάδου – Νάτση.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται εκτός από τις φωτογραφίες έργων της ζωγράφου -ενημερωτικό υλικό για τις διαστάσεις, την ύλη και τη χρονολογία, το οποίο κατανέμεται σε 35 ενότητες- και διθυραμβικές κριτικές ανθρώπων της Τέχνης γενικώς, αλλά και ιστορικών της Τέχνης, όπως Μ. Ανδρόνικου, Λ. Πολίτη, Μ. Καλλιγά και Χ. Χρήστου.


Χριστουγεννιάτικη Γιορτή
Τα Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. προσκαλούν τα παιδιά της πόλης στην χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώνουν στο Τελλόγλειο, την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί.
Κουκουνάρια που μεταμορφώνονται σε σκιέρ, παιδικά χεράκια που ντύνονται τάρανδοι και Αη Βασίληδες, αλλά και παλιά παιχνίδια που βρίσκουν νέα ζωή σε στεφανάκια, συνοδεύουν τα παιδιά που γιορτάζουν την Κυριακή στο Τελλόγλειο.
Σας περιμένουμε με τα παλιά σας παιχνιδάκια για να φτιάξουμε μαζί τα στολίδια για τα Χριστούγεννα και να παίξουμε θεατρικά παιχνίδια.
Διάρκεια γιορτής: 11:00 - 12:30

ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ONLINE

Έχουμε 687 επισκέπτες συνδεδεμένους